X

Un LIKE contează mult pentru noi

Inundațiile au alungat din case mii de români. "Veneau numai valuri. M-am îngrozit”

Ploile torenţiale care au lovit România au produs noi inundaţii şi valuri de necazuri. Apele s-au revărsat peste case şi culturi obligându-i pe oameni să fugă din calea lor.

În Argeş, sinistraţii se luptă să mai salveze ce pot, iar în satele din Sibiu muncesc zi şi noapte să ridice diguri. Vremea extremă a produs şi fenomene spectaculoase, dintre care unul în Marea Neagră.

În largul Mării Negre, la 20 de mile de Eforie Nord, echipajul unui elicopter a filmat o tornadă.

Furtuna din largul mării şi fuiorul au durat mai bine de 10 minute, potrivit martorilor. Meteorologii din Constanța au văzut imaginile şi susţin că fuiorul filmat întruneşte toate condiţiile pentru a fi numit tornadă.

Un fenomen asemănător a apărut pe cer şi în comună Vasilaţi, din judeţul Călăraşi.

Citește și

Viata intr-un apartament de la demisol, construit de liderul unui clan interlop: fara lumina, igrasie si inundatii

În Vâlcea şi Argeş, apele au năvălit, furioase, în sute de case. Cel mai rău a fost în comuna Vedea, unde peste 50 de gospodarii au fost inundate.

„A fost rupere de nori, în 5 minute s-a făcut apa de la o jumătate de metru, era 50 de centimetri, până la un metru şi 40”, spune un localnic.

Pompierii au făcut faţă cu greu solicitărilor care veneau încontinuu. Oamenii îi implorau să le salveze animalele.

Oamenii mai în vârstă n-au mai putut ieşi din case din cauza apelor.

În Vâlcea, în comună Băbeni, pompierii au evacuat peste 70 oameni, iar alţi peste 70 şi-au părăsit singuri casele ameninţate de ape.

În judeţul Sibiu, râul Cibin a ieşit din matcă şi a străpuns digul provizoiu, iar câteva gospodarii au fost inundate.

A fost rău şi în comuna Gura Râului, unde 25 de gospodarii au fost inundate. De teamă, oamenii au reparat digurile cu saci cu nisip.

A fost cod portocaliu de ploi torenţiale şi în judeţul Prahova, unde şuvoaiele au distrus grădinile şi curţile oamenilor. 32 de pompieri i-au ajutat pe localnici să scoată apa cu motopompele.

A plouat torenţial în judeţul Dâmboviţa, iar zeci de gospodarii sunt sub ape. Oamenii se plâng ca a venit apă multă de pe câmpuri, a dat năvală în curţi şi în case, iar acum a lăsat în urma prăpăd.

„Veneau numai valuri, aşa, m-am îngrozit”, spune un localnic.

Staţiunea Vama Veche, însă, a părut marți împărţită în două anotimpuri. În timp ce în sud cerul era împânzit de nori, în nordul staţiunii turiştii se bucurau de soare.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

No comments

loading...
loading...